Sposób przygotowania

Składniki:

6 jajek
20 dag. cukru
2 czekolady gorzkie
10 dag. margaryny
15 dag. mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 ml. wiśniówki
szkl. wiśni drylowanych ( mrożonych,świeżych lub z kompotu)

Wykonanie :
Margarynę i czekoladę roztopić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem porządnie , dodać mąkę , proszek do pieczenia , alkohol i połączyć z czekoladą. Białka ubić , dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Dodajemy osączone wiśnie i wykładamy do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 min. Możemy jeszcze polać ja polewa czekoladowa lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/Cokiers

    Właśnie skończyłam piec i jestem bardzo zadowolona :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !