Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i smażyć mięso do miękkości, pod koniec dodać pieprz, sos sojowy i czosnek.
Z umytych liści kapusty usunąć twarde, środkowe części, a pozostałe posiekać i dodać na 5 minut przed końcem smażenia się mięsa. Usmażone zdjąć z ognia, dodać posiekaną bazylię i wymieszać.
Płaty papieru ryżowego moczyć przez moment w letniej wodzie. Odłożyć na drewnianą deseczkę, aby płaty naleśników ryżowych zmiękły i lekko przeschły.
Następnie na każdym płacie papieru kłaść 1 łyżkę farszu i delikatnie rolować, zawijając boki naleśnika do środka. Najlepiej jest to robić na deseczce.
Przygotować wszystkie sajgonki, a dopiero później je smażyć.
Smażyć na odrobinie oleju, partiami, po około 2 minuty z każdej strony lub do czasu aż będą ładnie zrumienione i chrupiące. Podawać z ulubionym sosem do maczania.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    fajniutkie-nie robiłam sajgonek
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię sajgonki, to coś dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dorota M, spróbuj, bo łatwo je zrobić i dobrze smakują.
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Nigdy ich nie robiłam ale ciekawie wygladają.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    caroline 1983, ktoś kto lubi krokiety, naleśniki z mięsem i tego typu dania, to sajgonki też bedą mu smakowały. Polecam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam sajgongi choc robie z innym farszem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    uwielbiam sajgonki :) ale to będą moje pierwsze jakie zrobię :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Jadłam i bardzo mi smakowały:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pacia

    hmm-sajgonki-dla mnie coś nowego, ale zrobię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    lubię sajgonki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pycha
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nie próbowałam...
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Polecam, warto wypróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie robiłam a są bardzo smaczne.
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to by mi smakowało
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super przekąska
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Polecam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    lubię sajgonki ale nigdy ich sama nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    bardzo lubię :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo pysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !