Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle cielęce z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka
ser żółty
pomidory
cebula
seler naciowy
bazylia
czosnek
oliwa
papryka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle cielęce z serem

Rozklepane i przyprawione solą i papryką plastry cielęciny zrumienić na patelni.Cebulę pokroić na ćwiartki , włożyć dirondla, dodaćpokrojony seler, podlać bulionem i chwilę poddusić .Dołożyć pokrojone pomidory , posypać tymiankiem i dusić 20 minut.Miękkie warzywa przetrzeć przez sitko, wymieszać z posiekaną bazylią i czosnkiem , wyłożyć na dnie żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą . Na warzywach ułożyć sznycle, na każdym położyć plaster szynki i sera .Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225 stopni i piec 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak