Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w krakersach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka surowa 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
maślanka 1 l
krakersy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w krakersach

Pierś kroimy w paski (ok. 2 cm), wkładamy do maślanki i na 2 godziny do lodówki. Krakersy wkładamy do woreczka i kruszymy na bardzo drobno (tak jak bułka tarta) za pomocą wałka, pokruszone przesypujemy do miseczki, dodajemy przyprawy: pieprz, sól (ostrożnie gdyż krakersy są słone), curry, można dodać odrobinę ziaren sezamu.
Kawałki kurczaka po wyjęciu z maślanki panierujemy w krakersach i wykładamy na natłuszczoną blachę, pieczemy w 180*C, przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak