Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1-1,5 kg
peklosól 15 g
pieprz do smaku
czosnek ząbki do smaku
rum do smaku
smalec do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Zmiażdżony czosnek pieprz i pektosól ucieramy na pastę. Dokładnie nacieramy boczek i zawijamy w folię. Wstawiamy do lodówki na 2 dni.PO wyjęciu nacinamy skórkę mięsa w dość drobna kratkę. Skrapiamy rumem i umieszczamy w rondlu i pieczemy z dodatkiem Smalca.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 17.07.2012 20:28
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak