Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczany zakwas

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
woda 2 litry
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczany zakwas

Buraki obrać, pokroic w plastry, zalać przegotowaną woda, włozyc chleb i czosnek. Garnek przykryć gazą odstawić w ciepłe miejsce na 3-4 dni, dokładnie usuwając tworzącą się pianę. Przelać do butelek, przechowywać w chłodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 27.10.2011 08:14
tez tak robię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak