Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 1 kg
mąka 2 szkl
jaja 2 szt
sól do smaku
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
śmietana 3/4 szkl
pieprz do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z pieczarkami

Ziemniaki obrać rozgnieść widelcem, dodać jajka, mąkę i sól. Szybko zagnieść ciasto. Z kawałków ciasta formować wałki, pokroić na ukośne kawałki. Kopytka wrzucać do wrzącej osolonej wody, gotować chwilę po wypłynięciu. Odcedzić podawać z pieczarkami podsmażonymi z cebulą na oleju a następnie wymieszanymi ze śmietaną i przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 04.08.2011 09:57
lubię kluski
daria899 12.07.2011 10:33
dobre
traktorek 28.04.2011 12:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak