Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusniak z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1,5 mięsny
mąka 1 łyżeczka
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusniak z młodej kapusty

Kapustę poszatkować, zalac wrzątkiem, gotować 5 minut, odcedzić. Zalać bulionem i gotowac jeszcze 20 minut. Cebulę ze szczypiorkiem pokroić, podsmażyc na maśle, oprószyć mąką, dodac do zupy. Przyprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny, zagotować, obficie posypać koperkirm. Podawac z młodymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.02.2012 09:32
pyszny kapuśniaczek
berys18 24.02.2012 09:32
pyszny kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak