Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranek wielanocny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
cukier 1/2 szklanki
mleko 1/2 l
masło 15 dag
cukier waniliowy 1 szt
żółtko jajek 8-9 szt
drożdże 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Baranek wielanocny

Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i przelewamy do formy do pieczenia baranka. Po upieczeniu ozdabiamy baranka wg własnego uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 18.10.2011 16:32
I JA:)
kochanyptysiu 18.10.2011 16:32
I JA:)
IZABELA29 29.04.2011 08:36
i ja chyba tez
ben-ka 26.04.2011 11:47
Muszę kupić sobie takie foremki żeby mieć na następne święta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak