Sposób przygotowania

Ryż ugotować w dużej ilości wody (1/2-1 l), odcedzić, przepłukać wodą. Żółtka utrzeć z połową cukru i wymieszać z ryżem i cynamonem. Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki lub zetrzeć na grubej tarce. Połowę ryżu wyłożyć do blachy. Na warstwie ryżu położyć połowę rozdrobnionych jabłek. Następnie warstwę ryżu i ostatnią porcję jabłek. Na wierzchu ułożyć pianę z białek z resztą cukru. Piec do momentu aż piana zastygnie i zarumieni się.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetnie ci wyszedł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetnie ci wyszedł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !