Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
banan 8 sztuk
cukier puder 1 szklanka
margaryna 1 kostka
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Banany zmielić lub zgnieść na papkę. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać banany. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 3/4 wody podanej na przepisie, gdy zacznie tężeć dodać do masy. Wylać na biszkopt. Rozpuścić galaretkę truskawkową i również gdy zacznie tężeć wylać na masę. Wstawić do lodówki na 2 godziny do całkowitego schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 26.04.2011 12:19
Uwielbiam masę z margaryny. Takie ciasta są przepyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak