Sposób przygotowania

Jajka cukier wodę i olej ubić. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i połączyć z masą jajeczną. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao. Formę do babki posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Jasne i ciemne ciasto wlać na przemian do formy. Piec 50 minut w temp. 180. Udekorować polewą czekoladową lub lukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a ja w tym roku z kakao babki nie zrobiłam:(
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pycha. Ja w tym roku zrobiłam ale w blaszce keksowej :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !