Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa przystawka na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 6 szt
boczek wędzony 3 plastry
ser mozzarella
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa przystawka na ciepło

Plastry boczku kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Pieczarki obieramy i wydrążamy wnętrza kapeluszy. Boczek odsączamy na papierowym ręczniku, a następnie wkładamy do kapeluszy. Posypujemy serem mozzarella krojonym w kosteczkę. Układamy na blasze i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do rozpuszczenia sera (ok. 10 min). Podajemy ciepłe, po 3 szt na osobę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 04.10.2011 13:33
dobre
Mysiunia 12.05.2011 15:50
bardzo smaczny i oryginalny pomysl!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak