Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet rybny 0,5 kg
koncentrat pomidorow 1 szt
cebula 2 szt
marchew 30 dkg
pietruszka 15 dkg
seler 1 szt
kostka rosołowa
sól
pieprz
cutrynka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Kostkę rosołową rozpuścić i do gotującego się bulionu wrzucić filet. Po 20 minutach rybę wyjąć i odcedzić, ułożyć na półmisku. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce na największych oczkach. Dusimy na małym ogniu. Do miękkich warzyw dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy jeszcze kwadrans. Doprawiamy do smaku. Gorącym sosem zalewamy rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 13.02.2012 10:13
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak