Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dkg
pomidor 4 szt
papryka żółta 2 szt
jabłko 1 szt
kukurydza 0,5 puszki
cytryna
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z tuńczykiem

Ryż ugotować na sypko. Tuńczyka osączyć z oleju, rozdrobnić. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd, pokroić. Jabłko obrać, pokroić w kostkę. Jajko posiekać, kukurydze odcedzić. Połączyć wszystkie składniki, przyprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak