Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z warzywami po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
kiełki sojowe 1 puszka
sos słodko-kwaśny 1 słoik
sos sojowy
olej sojowy 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
warzywa mrożone 1 (chińska mieszanka)
wódka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z warzywami po chińsku

Mięso pokroić w kostkę, zalać wódką z 2 łyżkami oleju sojowego Wstawić do lodówki na 15 minut. Połowę oleju rozgrzać, wrzucić warzywa. Usmażyć mięso. Do mięsa dodać warzywa, osączone z zalewy kiełki, podgrzać całość. Doprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i sosem sojowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 08.05.2011 20:49
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak