Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 kg
żółtko jajek 5 szt
cukier 0,5 kg
margaryna 60 dkg
mleko 1 litr
drożdże 30 dkg
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki

Drożdże rozkruszamy w misce, posypujemy cukrem, dodajemy podgrzane mleko i troczę mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Przesiewamy mąkę, dodajemy rozczyn, jaja i żółtka ubite z cukrem. Wszystko zagniatamy. Dodajemy resztę mleka i margarynę (roztopioną). Odstawiamy do wyrośnięcia. Formujemy rogaliki i nadziewamy. Pieczemy przez ok 30 minut na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 19.04.2012 20:31
dzieci to lubią
adam1f 16.06.2011 00:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak