Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik makowy.

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt.
cukier puder 20 dag
mak 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat migdałowy - wg.uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik makowy.

Mak spażyć i przekręcić 2 razy przez maszynkę.
Z białek ubić sztywna pianę i dodawać cukier ciągle mieszając.Następnie dodawać po 1 żółtku,1 łyzce maku i bułkę tartą.Na koniec dodać proszek do pieczenia i aromat - wymieszac wlać do formy i piec do momentu aż ciasto bedzie miało ciemny błyszczący kolor - to jest znak,że się upiekło.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 28.11.2013 20:31
szybko się robi ten torcik
Ada-Gaba 04.08.2013 09:35
ale pyszności
Motorek 17.07.2013 15:36
super ciacho
Wafelek2601 07.07.2013 16:34
jeszcze przełożyć i super tort
kate.500 17.04.2013 07:48
ciekawa propozycja
caralajna 19.01.2013 08:09
smaczny przepis
m1monika 25.07.2012 11:21
super!!!
Wacław 16.06.2012 10:10
fajny torcik !
jeta72 20.04.2012 17:33
pychotka!!!
anemon 16.03.2012 07:11
Jak makowy, to bardzo chętnie i dużo.
Rybciia 08.11.2011 00:04
pycha
teresa18 26.08.2011 14:29
uwielbiam torciki
misia53 29.04.2011 11:07
zmakiem wszystko lubimy...
barbara11561 28.04.2011 10:08
Pyszne to ciasto na torcik:)
IZABELA29 26.04.2011 11:23
pewnie smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak