Sposób przygotowania

Kukurydzę odcedzić i rozgnieść. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce oleju, przestudzić. Połączyć z mąką, kukurydzą, jajkiem, przyprawami i proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać.

Rozgrzać łyżkę oleju, nakładać małe porcje i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone układać na ręczniku kuchennym, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu.

UWAGA: placki lubią się przypalać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    forgielka

    dobre na śniadanie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawe, muszę kiedyś wypróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    fajniutkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takich jeszcze nie jadam, zapewne pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    zrobiłam, jadłam są rewelacyjne!! Polecam!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jeszcze nigdy takich nie robiłam,wyglądają na bardzo apetyczne te placuszki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super pomysł naprawdę świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    ciekawe ;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    muszą dobrze smakować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    muszę kiedyś wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajne placki !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !