Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsie udka duszone w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka gęsie 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
mąka 1 łyżka
tłuszcz 2-3 łyżki
papryka 1 sztuka
pieprz, sól do smaku
zielenina do smaku
cebula 1 sztuka
włoszczyzna 1 (z kapustą)

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsie udka duszone w warzywach

Udka umyć,przekroić w stawach kolanowych,oprószyć solą i pieprzem,obtoczyć w mące,obrumienić na tłuszczu.Dodać posiekaną cebulę,podlać niewielką ilością wody,powoli dusić.Do mięsa już trochę zmiękczonego dodać pokrojone w drobną kostkę warzywa i dusić do miękkości.Na końcu dodać obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory,oprószyć warzywa mąką,papryką,zagotować.Podawać z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 26.04.2011 09:02
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak