Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bryndza 25 dag
majonez 3-4 łyżki
korniszony 2-3 sztuki
grzyby marynowane kilka
orzeczy włoskie kilka
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki do smaku
pieprz, sól do smaku
twaróg 10 dag
papryka czerwona 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana bryndzą

Paprykę dokładnie umyć,przekroić na połówki,z każdej usunąć nasiona.Natrzeć wewnątrz roztartym czosnkiem,oprószyć pieprzem i solą.
Farsz:w misce utrzeć na gładką masę bryndzę i ser twarogowy z majonezem.Dodać bardzo drobno posiekane korniszony,grzyby i orzechy.Przyprawić farsz do smaku i rozłożyć do połówek papryki,ozdobić natką pietruszki.
Podawać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak