Sposób przygotowania

Składniki:
* 10 udek
* 1/2 gotowej płynnej marynaty pikantnej Prymat
* 1 opakowanie przyprawy do kurczaka Prymat

Umyte udka przekroiłam na połowy, osuszyłam i natarłam płynną pikantną marynatą Prymat. Ułożyłam w pojemniku i wstawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia posypałam je obficie sypką przyprawą do kurczaka Prymat i wstawiłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekłam pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie odkryłam je i podwyższyłam temperaturę do 220 stopni i piekłam dalej ok. 45 minut. My lubimy udka dobrze przypieczone, ale jeśli ktoś woli jaśniejszą skórkę to może przykryć mięso jeszcze raz pod koniec pieczenia.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    ja tez lubie przypieczone mniam,mniam ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Też robiłam miesko z tą przyprawą i było super .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !