Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z pomidorową salsą pod pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 szt
żółty ser 1 mały kawałek
majonez 2 łyżki
czosnek 1/4 ząbka
masło lub margaryna
wafle ryżowe 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z pomidorową salsą pod pierzynką

Pomidora myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Ser żółty ścieramy na tarce na małych oczkach.
Wafle smarujemy cienko masłem lub margaryną. Następnie na każdym układamy kolejno salsę pomidorową, porcję majonezu utartego ze zgniecionym ząbkiem czosnku o wielkości orzecha laskowego, a na koniec łyżkę startego żółtego sera. Całość dekorujemy świeżą bazylią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 25.01.2013 14:45
Pyszny pomysł :)
smakowita 06.06.2012 09:50
pycha !
kochanyptysiu 10.10.2011 21:47
proste a pyszne.super
Wacław 05.09.2011 09:47
bajecznie apetyczne !
rosik93 25.04.2011 23:51
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak