Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z tuńczykiem pod pierzynką z salsy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
pomidor 1 szt
bazylia 6 listków
oliwa 1 łyżka
sałata 6 listków
kiełki rzodkiewki
sól
pieprz
cebula 1/2 fioletowa
wafle ryżowe 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z tuńczykiem pod pierzynką z salsy

Pomidora myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Dodajemy posiekaną cebulę oraz bazylię. Całość mieszamy z oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem.
Na waflach układamy kolejno: listek sałaty, porcję tuńczyka, salsę. Całość dekorujemy kiełkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 03.10.2013 21:05
Smacznie zdrowo i kolorowo
smakowita 13.08.2012 21:50
z chęcią bym schrupała
emylka86 29.02.2012 19:34
jaki tuńczyk najlepszy?
ewaa 12.02.2012 14:53
pyszne i zdrowe
aleksa123 29.01.2012 18:42
rewelacyjnie wygl?da
Wiesława1 16.01.2012 07:07
super
halinka1011 25.04.2011 21:05
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak