Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z tuńczykiem i jajkiem (kanapki)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
jajko 1 szt
majonez 6 porcji
sałata 6 listków
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bazylia 1 do dekoracji
wafle ryżowe 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z tuńczykiem i jajkiem (kanapki)

Jajko gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na 8 cząstek. Na waflach układamy po listku sałaty i porcji tuńczyka. Następnie nieco z boku kładziemy po 2 cząstki jajka. Całość przyprawiamy solą i pieprzem oraz dekorujemy świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.10.2013 22:39
Ah te Twoje kanapeczki, smaczne
Izabela/bella81 01.02.2013 08:34
pięknie podane :)
Grażyna13 14.01.2013 16:47
Ciekawy pomysł :)
smakowita 22.07.2012 22:21
cóż za elegancja na tych kanapeczkach ;)
hastalavista 04.04.2012 21:04
pysznie i kolorowo :)
halinka1011 25.04.2011 21:00
świetny przepis
halina17 25.04.2011 19:34
pięknie wygląda kanapka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak