Sposób przygotowania

Zagotuj 2 szklanki osolonej wody, wsyp pęczak, zagotuj, przykryj, zawiń w koc, odstaw na 40 min. Łyżkę masła stop na patelni, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, zeszklij, wymieszaj z pęczakiem. Cukinię oczyść, pokrój w kostkę, dodaj do kaszy, oprósz tymiankiem. Formę wysmaruj resztą masła, wyłóż pęczak wymieszany z cukinią, zalej bulionem. Zapiekaj 15 min w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam i pęczak i cukinię, a ich połączenie zapewne wyśmienicie smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny pomysł na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !