Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 1 szkl
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
cukinia 1 szt
bulion 2/3 szkl
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z cukinią

Zagotuj 2 szklanki osolonej wody, wsyp pęczak, zagotuj, przykryj, zawiń w koc, odstaw na 40 min. Łyżkę masła stop na patelni, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, zeszklij, wymieszaj z pęczakiem. Cukinię oczyść, pokrój w kostkę, dodaj do kaszy, oprósz tymiankiem. Formę wysmaruj resztą masła, wyłóż pęczak wymieszany z cukinią, zalej bulionem. Zapiekaj 15 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.02.2014 07:45
fajny pomysł
Wafelek2601 08.02.2014 23:10
Pyszny pomysł na obiad
Ewelina38 02.08.2012 16:21
uwielbiam i pęczak i cukinię, a ich połączenie zapewne wyśmienicie smakuje
Lidia6 28.10.2011 09:21
super
aacaac 08.09.2011 08:51
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak