Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z jajkami i curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki w mundurkach 50 dag
cebula 2 szt
żółty ser ostry 30 dag
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
jajko 3 szt
śmietana 3/4 szkl
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z jajkami i curry

Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach w osolonym wrzątku, przestudź, obierz, pokrój w plastry. Cebule obierz, pokrój w krążki. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wysyp tartą bułką. Układaj w nim ziemniaki, przesypując cebulą i tartym żółtym serem (trochę sera odłóż). jajka roztrzep ze śmietaną, solą, pieprzem oraz curry, polej potrawę. Posyp na wierzchu resztę sera, oprósz odrobiną curry. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp 200 stopni, zapiekaj 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak