Sposób przygotowania

CIASTO:

* 500g mąki
* 200g masła
* 200g cukru pudru
* 1 łyżka smalcu
* 1 jajko
* 4 łyżki śmietany kwaśnej, gęstej (18%)
* 3 łyżki kakao
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasto wyrobić na 2 części (mniejsza i większa), wlać do woreczków i zamrozić (minimum 3h).


MASA SEROWA:

* 2kg twarogu półtłustego
* 10 jajek
* 1,5 kostki masła
* 2 cukry waniliowe
* 2 szklanki cukru pudru
* 0,5 opakowania budyniu śmietankowego

Żółtka rozdzielić od białek. Żółtka ubić z cukrami, budyniem, masłem i twarogiem. Do ubitej masy dodać ubite na pianę białka i delikatnie wymieszać łyżką.

Pokruszyć zamrożoną część kakaową (większa), wylać część serową i znowu pokruszyć część kakaową.

Piec 1h w 180C.

Przepis na dużą blachę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Uwielbiam sernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kostyk

    i przepyszny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    super:D raz go robiłam, ale nie wyszedł teraz spróbuje z twojego przepisu:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !