Sposób przygotowania

Zagotuj dwa razy tyle wody, ile wynosi objętość ryżu. Ryż przepłucz na sicie, wrzuć na wrzątek, zagotuj, przykryj, zawiń w koc, odstaw na 30 min. Naczynie żaroodporne wysmaruj 1/3 masła, ułóż połowę ryżu, posyp cynamonem i cukrem waniliowym, warstwę owoców, posyp pozostałym cukrem. Na wierzchu ułóż wiórki masła. Zapiekaj 15 min w temp 180 stopni. Można polać śmietaną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszniutko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !