Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowe galaretki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 mała szt
śmietana 18 proc 1/2 l
sól do smaku
pieprz do smaku
chrzan odrobina
woda 1/3 szkl (wrzątku)
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 4-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Różowe galaretki

Buraka umyć i gotować 20 minut w osolonej wodzie. Obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. W międzyczasie żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Do rondelka wlać śmietanę, trochę podgrzać , aby była ciepła, dodać startego buraka, przyprawy, chrzan i żelatynę. Podgrzać chwilę i zdjąć z ognia. Ostudzoną masę wlać do foremek i dodać do nich 1 ugotowane (obrane) jajko, zalać resztą zalewy, aby nie było widać jajka. Pozostawić na noc do stężenia. Podawać z chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 25.04.2011 20:33
Ciekawy pomysł!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak