Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 40 dag
kostki rosołowe 3 szt
ziele angielskie wg uznania
boczek wędzony 15 dag
czosnek 2 ząbki
cebula do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z boczkiem

Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Do garnka wlej 2 litry wody, wsyp łyżeczkę soli. Dodaj kostki rosołowe, ziemniaki, liść laurowy, gotuj 30 min. Pokrojony w kostkę boczek stop na patelni, dodaj posiekany czosnek i cebulę. Zeszklij, wrzuć do zupy, zagotuj razem. Jeśli potrzeba, przypraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 30.08.2013 08:13
smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak