Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

de\'volaje

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
masło
koperek
jajko
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: de\'volaje

piers dzielimy na pół, a następonie przekrawamy jeszcze wzdłuż na połowe i bardzo dokładnie rozbijamy, aby kotlety były cienkie ale nie dziurawe. Z 1-2 łyzkami masła mieszamy dużą ilosć drobno posiekanego koperku i lekko solimy do smaku. Na środek każdego kawałka mięsa kładziemy troche masła, składamy na pół i dociskamy, pieprzymy i solimy a następnie panierujemy w jajku i bułce i smażymy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.05.2012 12:16
pycha
mala2021 22.08.2011 11:23
już jestem głodna :)
Magdalena/26Mooi 27.04.2011 09:53
mam ochote:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak