Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka gotowana II

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kost.
jajko 6 szt.
cukier 1i1/4 szkl.
mąka krupczatka 1/2 szkl.
mąka pszenna 1/2 szkl.
mąka ziemniaczana 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
polewa czekoladowa
posypka do ciast
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: babka gotowana II

jajka ubić z cukrem dodać wszystkie składniki wymieszać,formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą wylać ciasto i zamknąć formę wstawić do garnka z gorącą wodą wypełnionym do połowy formy i gotować 1godz.15min.na małym ogniu po wystudzeniu babkę polać polewą czekoladową i posypać posypką do ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.11.2012 19:48
fajna babka
Angelika10 25.07.2011 22:41
Mniam mniam ..
kuklik 03.07.2011 13:44
polecam
Tomasz17 08.06.2011 14:21
aż ślinka cieknie
mirosława4 25.04.2011 14:25
zapomniałam dodać że margarynę należy rozpuścić i wystudzić potem dodać do reszty składników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak