Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa zabielana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 50 dag
ziemniaki 4 szt
cebula 1 szt
masło 3 łyżki
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
bulion 1,5 l
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl
żółtko jajek 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarnka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa zabielana

Grzyby umyj, pokrój. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło, włóż cebulę z grzybami, smaż, aż grzyby puszczą sok (10 min). Włoszczyznę umyj, pokrój w kostkę, dodaj do grzybów. Wlej bulion, dodaj listki i ziele, przypraw solą i pieprzem. Gotuj ok 30 min. Mąkę wymieszaj ze śmietaną. 10 min przed końcem gotowania włóż ziemniaki. Zagęść zupę śmietaną z mąką. Zagotuj, przypraw do smaku, rozlej do miseczek. Do każdej porcji włóż żółtko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.05.2013 20:31
pyszna zupka
ewelina/bunia 29.05.2012 17:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak