Sposób przygotowania

Prostokątną formę wyłóż folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Na spodzie rozłóż połowę herbatników. Marmoladę podgrzej na małym płomieniu, stale mieszając.
Ciepłą marmoladę połącz z 1 łyżką likieru migdałowego.. Rozsmaruj na przygotowanym spodzie. Przykryj resztą herbatników i dociśnij. Z konfitury wybierz 3 łyżki galaretki (bez owoców) i lekko ją podgrzej. Pozostałą konfiturę dokładnie wymieszaj z resztą likieru migdałowego. Rozsmaruj na wierzchu mazurka.
Zanim konfitura zastygnie, wkoło brzegów przyklej ciasteczka. Lukier stop według przepisu na opakowaniu. Połącz z wiśniówką i galaretką. Polej wierzch mazurka. Udekoruj owocami oraz miętą. Schłódź.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !