Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynówka kluskami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
por 1 szt
masło 2 łyżki
rosół drobiowy 1,5 l
boczek wędzony 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynówka kluskami

KLUSKI: 2 jajka,3/4 szk mąki, sól.
Marchewki, pietruszkę, seler i por obierz, oczyść, umyj, pokrój w kostkę. Na patelni stop masło, wrzuć włoszczyznę, smaż 5 min na ostrym ogniu, mieszając. Zalej rosołem, przykryj garnek,gotuj 20 min. Boczek pokrój w kostkę, zesmaż na tej samej patelni, na której smażyły się warzywa, dodaj do zupy. Zrób kluski: w kubku ubij jajka z mąką i szczyptą soli, kładź łyżką na wrzątek spore kluski, gotuj, aż wypłyną. Odcedź, dodaj do zupy, przypraw do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 30.05.2013 00:14
super zupka
miki47 07.04.2013 09:50
ciekawy przepis
pestka 30.12.2012 20:53
bardzo fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak