Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z golonką i makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 40 dag
bulion drobiowy 1,5 l
filet z kurczaka 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
makaron 5 dag
por 1 szt
masło 1 łyżka
szczypiorek 1/2 pęczka
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z golonką i makaronem

Ugotowaną golonkę zalej bulionem, gotuj godzinę. Filet (pojedynczy) pokrój w kostkę. Marchew i pietruszkę obierz, pokrój na kawałki, razem z kurczakiem dodaj do golonki, przypraw solą i pieprzem, gotuj 20 min. Wsyp makaron, gotuj jeszcze 10 min. Por oczyść, pokrój w plasterki, przesmaż na maśle. Szczypiorek posiekaj. Golonkę wyjmij z zupy, oddziel mięso od kości, pokrój na nieduże kawałki, dodaj do zupy razem z porem, podgrzej. Zupę przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Podaj posypaną szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 17.11.2013 09:41
Bardzo dobra
smakowita 01.11.2012 15:56
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak