Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek świąteczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żur 2 szkl
czosnek łyżka chrzanu, łyzka smalcu, sól, pieprz
kości wieprzowe 50 dag
woda 1,5 l
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek świąteczny

Z włoszczyzny i kości ugotowaćwywar, przecedzić. Na smalcu usmażyć pokrojoną kiełbasę z cebulą, . Do wywaru dodać żur, kiełbasę i cebulę, gotować 5 minut. Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z chrzanem i śmietana, wlać do zupy, przyprawić solą i pieprzem, podawać z jajkami na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak