Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka z porami i zielona papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 50 dkg
pory 45 dkg
kapusta pekińska 20 dkg
czosnek 1 ząbek
bulion warzywny 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
olej 4 łyżki
wódka 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
imbir 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sól
pieprz
papryka zielona 20 dkg
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka z porami i zielona papryką

Mięso myjemy osuszamy i kroimy w paski,oprószamy mąką i zarumieniamy na oleju,następnie posypujemy imbirem i kucharkiem dodajemy bulion oraz wódkę i dusimy pod przykryciem 15 min.Pory oczyszczamy i kroimy w plasterki,paprykę w paski.Warzywa smażymy 10 min na oleju a następnie dodajemy je do mięsa.Na tym samym tłuszczu szklimy zgnieciony czosnek,wlewamy sos sojowy ocet miód oraz pozostały bulion i gotujemy.Sos przyprawiamy papryką oraz pieprzem i łączymy z mięsem.Podajemy z makaronem sojowym lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.07.2011 20:08
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak