Sposób przygotowania

Żołądki oczyścić i umyć dokładnie, przełożyć do rondla, dodać liście laurowe i ziele angielskie, podlać 1-1,5 szkl. wody i dusić ok. 40-60 min.. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Natkę opłukać, osączyć, posiekać. Miękkie masło utrzeć z mąką na pastę. Kiedy żołądki będą już prawie miękkie, dodać cebulkę i czosnek, dusić 10 min., następnie doprawić solą, pieprzem i dodać pastę maślano-mączną, mieszać aż się rozpuści i zagęści sos, dusić jeszcze 5-10 min. Na koniec dodać 3/4 natki, wymieszać i już nie gotować, ale odstawić pod przykryciem na 10-15 min.. Podawać z kopytkami albo kaszą, posypane resztą natki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pięknie wygląda ten obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !