Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka mleczno-migdałowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
migdały gorzkie 4 dkg
migdały słodkie 6 dkg
cukier 2/3 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka mleczno-migdałowa

Migdały przelewamy wrzątkiem obieramy i tłuczemy.Rozdrobnione migdały ucieramy dodając kilka kropli przegotowanej wody.Do gęstej masy wlewamy gorące mleko cukier i cały czas mieszamy.Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu łączymy z mlekiem migdałowym i wstawiamy do lodówki a gdy zacznie gęstnieć przekładamy do pucharków deserowych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.09.2011 11:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak