Sposób przygotowania

Na tarce zetrzeć cukinię, paprykę i cebulę. Każde warzywo nasolić w osobnych miseczkach i odstawić na godzinę. Po tym czasie odcisnąć z soku. Włożyć wszystko do garnka i gotować pół godziny, często mieszając. Następnie dodać przyprawy i gotować jeszcze 5 minut.

Można zmiksować blenderem, jeśli chcemy mieć pastę idealnie gładką. Ja nie miksowałam.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Bardzo pomysłowe, podoba mi się:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Bardzo fajne. A mozna zapasteryzować ja w słoikach?
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    caroline1983, tak można i nic nie traci na jakości.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetna-wypróbuję ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    indi

    pyszne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ciekawa, muszę taką zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo fajny pomysł, ja też wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super do chlebka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pacia

    ciekawe z tym gotowaniem-spróbuję:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super pomysł!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jeszcze takiej pasty nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo smaczny pomysł na pyszny dodatek do chlebka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje smaki,na pewno pyszna pasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !