Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drób z sosem czekoladowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małe kurczaki 2 sztuki
cebula 3 sztuki
ząbki czosnku 4 sztuki
oliwa 5 łyżek
gorzka czekolada 200 g
mielone chilli
sól
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
ocet winny czerwony 1 łyżka
winogrona 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Drób z sosem czekoladowym

Drób opłukać, natrzeć solą i oliwą. Ułożyć na blasze, obłożyć pokrojoną cebulą i czosnkiem. Piec do miękkości, podlewając winem. Drób wyjąć. Sos przecedzić i zmiksować. Dodać do niego połamaną na małe kawałki czekoladę. Podgrzewać, aż czekolada się rozpuści. Wymieszać z octem, doprawić do smaku chilli, anyżem i goździkami. Mięso podawać polane sosem i posypane winogronami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 24.04.2011 22:23
To jest intrygujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak