Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Święconka Wielkanocna na śniadanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
franfurterki 2 szt.
rzeżucha 1 op.
biała kiełbasa 1 parzona
chleb 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Święconka Wielkanocna na śniadanie

1 tydzień wcześniej wysiać na wilgotnej wacie ziarenka rzeżuchy, będzie ozdobą stołu Wielkanocnego. Na półmisku ułożyć ćwiartki jajek, obok chlebek wielkanocny pokrojony w kromki, sparzoną białą kiełbasę pokrojoną w plasterki, frankfurterki pokrojone w 2 cm kawałki. Do naczynia na przyprawy wyspać po 1 łyżeczce soli i pieprzu, te składniki wraz z barankowym masłem i kolorowymi pisankami były składnikami Wielkanocnej Święconki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak