Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1 słoik
lub szczaw 2 garści
ziemniaki 50 dag
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
jajko 3 sztuki
śmietana 50 ml
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
bulion drobiowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Jeśli używamy świeżego szczawiu, należy pokroić go w paseczki. Bulion zagotować z warzywami, gdy będą miękkie dodać szczaw. Po zagotowaniu zabielić zupę śmietaną. Z mąki i masła przygotować zasmażkę. Zupę oprawić do smaku solą i pieprzem. Do zupy dodać wcześniej ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.05.2013 23:28
fajna zupa
Wafelek2601 17.02.2013 16:10
Pyszna zupka
natii3624 11.07.2012 21:27
super przepis :)
Margo1 22.09.2011 12:08
lubię
Margo1 22.09.2011 12:08
lubię
Agnik 25.05.2011 20:33
już gotowałam w tym roku ;)
Iwusia 01.05.2011 23:04
ojj tak :) smaczna
1j1o1l1a1 25.04.2011 12:29
jeszcze troszkę i można będzie urwać świeżego szczawiu na zupkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak