Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z ciasta topionego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 250 g
mleko 6 łyżek
cukier 2 łyżki
jajko 1 sztuka
drożdże 6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z ciasta topionego

mąkę wsypać do miski wbić jajka dodać mleko drożdże rozmieszać z cukrem dodać rozpuszczoną margarynę i wyrobić zawinięte ciasto utopić pozostawiając do wypływającego po czym formować z kwadratów rogaliki z kwaśnym dżemem lub powidłami piec za złoty kolor 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak