Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na delikatnie kakaowym spodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 1 szklanka
margaryna Kasia 0,5 kostki
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
mąka 2 szklanki
kakao 1 łyżeczka
Skórka pomarańczowa kandyzowan 8 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 6 sztuk
budyń cytrynowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
margaryna Kasia 1 sztuka
ser 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na delikatnie kakaowym spodzie

Składniki na ciasto
2 jajka
1 szklanka cukru
0,5 kostki margaryny Kasi
2 łyżki śmietany
4 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki
1 łyżeczka kakao

Gnieciemy na stolnicy a następnie wykładamy do posmarowanej formy i podpiekamy w temp. 150sto. Przez około 10min.


Następnie gdy ciasto podpieczemy przechodzimy do przygotowania masy serowej.


Żółtka oddzielamy od białek, ser wykładamy do wysokiego naczynia i mieszamy ze skórką pomarańczową.


Cukier,cukier waniliowy,żółtka i margarynę ucieramy,a gdy już utrzemy masę serową powoli przekładamy do utartej masy ciągle ucierając. Stopniowo dodajemy budyń i ubijamy pianę w oddzielnym naczyniu następnie dodajemy ją także stopniowo do masy , mieszając bardzo delikatnie.

Gdy masę serową mamy gotową wykładamy ją na nasze podpieczone ciasto i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180sto. na około 50-60min.

Gdy sernik wystygnie możemy polać go czekoladą i udekorować np migdałami,orzechami czy wiórkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 22.04.2012 09:41
zapowiada się pyszny deser :)
Kate131 21.01.2012 09:07
pyszności
ada12302 28.04.2011 21:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak