Sposób przygotowania

Składniki na ciasto
2 jajka
1 szklanka cukru
0,5 kostki margaryny Kasi
2 łyżki śmietany
4 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki
1 łyżeczka kakao

Gnieciemy na stolnicy a następnie wykładamy do posmarowanej formy i podpiekamy w temp. 150sto. Przez około 10min.


Następnie gdy ciasto podpieczemy przechodzimy do przygotowania masy serowej.


Żółtka oddzielamy od białek, ser wykładamy do wysokiego naczynia i mieszamy ze skórką pomarańczową.


Cukier,cukier waniliowy,żółtka i margarynę ucieramy,a gdy już utrzemy masę serową powoli przekładamy do utartej masy ciągle ucierając. Stopniowo dodajemy budyń i ubijamy pianę w oddzielnym naczyniu następnie dodajemy ją także stopniowo do masy , mieszając bardzo delikatnie.

Gdy masę serową mamy gotową wykładamy ją na nasze podpieczone ciasto i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180sto. na około 50-60min.

Gdy sernik wystygnie możemy polać go czekoladą i udekorować np migdałami,orzechami czy wiórkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    zapowiada się pyszny deser :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !