Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUSZKI Z JABŁKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt
mąka 2 szkl.
kefir 1,5 szkl.
jajko 2 szt
jabłka 4 szt
olej do smażenia 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: RACUSZKI Z JABŁKAMI

Z mąki, kefiru, jajek i budyniu przygotować ciasto. Jabłka obrać, pokroić w plastry, zanurzać w cieście. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Można podawać ze śmietaną. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste można dodać trochę mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.01.2014 13:42
lubie to ;-)
Bernadeta1 01.11.2012 18:47
pyszny obiad
ziutula
ziutula 08.11.2011 00:36
smaczne...
Ewelina38 05.10.2011 17:04
uwielbiam te placuszki :)
Rogalik 27.09.2011 18:24
pyszne
marta1371 13.09.2011 23:39
Pyszne,takie lubię
eli82 11.09.2011 11:41
mniam
eli82 11.09.2011 11:41
mniam
Andzia1977
Andzia1977 10.09.2011 13:05
pyszotka
Ania67 27.05.2011 18:44
uwielbiam
irenka 13.05.2011 20:52
pyszne,też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak