Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oszukane tiramisu z czekolada i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowa masa tiramisu dr etker 1 sztuka
mleko 375 ml
jaja 6 sztuk
mąka pszenna 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada mleczna 2 tabliczki
migdały do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: oszukane tiramisu z czekolada i migdałami

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.Nie wyłanczając miksera dodac cukier,potem żółtka.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia-delikatnie wymieszać.Wylac na formę do pieczenia wyłożoną pergaminem i piec w temp. 160-180*C około 30-40 min. Po ostygnieciu przekrawamy go na pół.

Na biszkopt smarujemy mase, posypujemy kakao, nakłądmy biszkopt polewamy rozpuszczoną czekolada, posypujemy migdałami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak